De laatse avond van het seizoen


30 oktober 2010
Toen werd het toch te veel herfst. Wind, kou regen, sneeuw. Maar gelukkig toch nog een avondje eind oktober dat het nog mooi windstil weer was. Lekker op weg richting Oosterhaven en via het Damsterdiep en via het UMCG weer terug naar huis.
Ik was niet eens echt van plan erop uit te trekken, maar de avond begon met een experiment in witbalans. Ik vond de vorige foto`s toch te rood. Blijkt dat dat een stuk minder erg wordt als ik de witbalans zo laag mogelijk zet. Hij staat nu op standje gloeilamp, kleurtemperatuur van 3000K. Hoe hoger de kleurtemperatuur hoe roder de foto, tenminste met nachtfoto`s bij weinig licht. Weer wat geleerd.

Bij de schouwburg nog een witbalans testje. En ik besluit toch maar door te lopen richting Oosterhaven om eens te kijken of ik daar wat leuks kan maken. De witbalans test was gelukt en ik had nog wel zin in een wandeling.

In de buurt van de Poelestraat, waar ik een serie foto's laat mislukken, omdat het statief verplaatst is tijdens de sessie raak ik aan de praat met een taxichauffeur. Ik wil hem via wat visite kaartjes wat van mijn werk te laten zien, hij bekijkt het bovenste kaartje en steekt daarna de hele stapel in zijn binnenzak en rijd verder.... zucht.

UMCG   Oosterhaven   Damsterdiep   Binnenstad  Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook

Foto reportage

flats-in-de-oosterhaven-2011-04-06.jpg
Flats in de Oosterhaven
schepen-in-oosterhaven--2010-10-30.jpg
Schepen in Oosterhaven
oosterhavenbrug-2011-04-06.jpg
Oosterhavenbrug
damsterdiep-2011-04-06.jpg
Damsterdiep
woontoren-hanzeplein-2011-04-06.jpg
Woontoren Hanzeplein
surrealistische-martinitoren-2010-10-30.jpg
Surrealistische Martinitoren

Meer Reportages