Eindelijk Lente in Groningen


02 april 2011
Eindelijk weer eens los. Heerlijk de lente is begonnen. Ook al heb ik ook wel lol beleefd met winterfotos.nl, nachtfotografie vind ik echt leuker om te doen. De hele tijd te koud, te nat, te guur, whatever, geen weer om eens een paar uur `s nachts buiten te zijn.
Maar dat is over, vorige week op vakantie in Boedapest geweest en daar de draad weer eens opgepakt (zie nachtfotos.net). Kon ook niet wachten om terug in stad ook weer er op uit te trekken. Vrijdag er al op uit getrokken, maar door een domme copy, not paste maar wel delete fout was al dat werk verloren gegaan. Och ja, een deel was toch niet goed genoeg. Te veel verspringingen in de foto's, blijkt dat toch het statief makkelijk verplaatst als je aan de draaischijf zit om de sluitertijd te veranderen.

De oplossing is natuurlijk dermate oversimpel dat ik er nooit aan gedacht had. Ik gebruikte steeds de voorgeprogrammeerde sluitertijd setting tot 30s daarna vind de camera maar dat je het zelf moet weten. Maar waarom niet gelijk ok zelf bepalen. Afstandsbediening klik lens open, klik lens dicht. 2X heel kort op elkaar klikken en je hebt een korte sluiting tijd en iets langer wachten... zoals ik al zei te simpel voor woorden.

Maar alle foto`s exact recht over elkaar heen genomen, geen millimeter verschil, dus ook al het werk is bruikbaar. In de vorige sessies heb ik veel foto's weggegooid omdat er te veel bewogen was tussendoor. Eindelijk de oplossing.

Op naar de Euroborg en de kantoren van de Belastingdienst en Informatie Beheer Groep. Het Nieuwe gebouw staat er nog , maar de oude rode, gele, blauwe en groene toren staan er nog steeds. Vanaf de Euroborg heb ik een mooi panorama shot kunnen nemen van alle 4 de oude en de nieuwe toren. En dat niet alleen, vanaf het spoor al een aardig eindje voorbij de Mediacentrale had ik een heerlijk spot voor een overzichtsfoto van de stad.

Lente   Euroborg   Kemkersberg   Engelse Kamp   Belastingkantoor   IBG  Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook

Foto reportage

uitzicht-op-stad-vanf-het-spoor-2011-04-02.jpg
Uitzicht op Stad vanf het spoor
groninger-stadskenmerken-2011-04-06.jpg
Groninger Stadskenmerken
euroborg-en-de-mediacentrale-2011-04-06.jpg
Euroborg en de Mediacentrale
panorama-belastingdienst-en-ibg-torens-2011-04-06.jpg
Panorama Belastingdienst en IBG torens
belastingdienst-eindelijk-een-mooi-in-het-licht-2011-04-06.jpg
Belastingdienst eindelijk eens mooi in het licht

Meer Reportages