Groningen Bij Nacht.nl ziet daglicht


07 oktober 2010
En dan heb je een Nikon D90. Alleen het geluid al als de spiegel op en neer klapt en je wilt niets anders dan foto's nemen. En voordat je het weet heb je een nieuwe hobby en een paar foto shoots later begin je maar met Groningen Bij Nacht.nl. Eindelijk is het droog en donker. Ik kan niet wachten om de stad in de te gaan.
Ik heb mijn camera nu twee weken en ben al eerder op pad geweest, maar instabiel statief, gebrek aan afstandsbediening en kennis zorgen voor een matige tot zeer slechte foto's. Zelfs nu ben ik eigenlijk nog niet tevreden, maar de resultaten zijn gewoon te mooi om niet te publiceren

Maar veel geleerd, een afstandsbediening, een zeer stevig statief, betere kennis van schepte diepte, diafragma en dergelijke zijn allemaal een must voor mooie DRI foto's. Vanmiddag een nieuw statief gekocht, de Hama Profil Duo III en lekker stevig ding wat zijn vruchten onmiddellijk af heeft geworpen. Daar waar ik gisteren het hele statief bewoog als ik de sluitertijden wijzigde blijft nu alles mooi op zijn plek staan.

En vandaag had ik alle ingrediŽnten bij elkaar, tijd voor een paar uurtjes van een heerlijk herfst avond te genieten. Begin van de avond een rondje binnenstad gedaan, via de Turfstraat langs de Martinitoren weer terug naar de Maagdenbrug.

Later op de avond toen nog naar de Korrebrug gefietst. Eindelijk gelukt. Om vervolgens via de Ossenmarkt en de Noorderhaven langs de Martinikerk weer naar huis. Zo jammer dat het op de Ossenmarkt mis ging. Had mijn statief geplaatst een testshot genomen, statief iets verplaatst, iets meer inzoomen, nog een testshot. Perfect, aan de slag....helaas precies 0:00 uur en dan gaan de lichten van de Martinitoren uit.

Korrebrug   Ossenmarkt   Noorderhaven   Hama Profil Duo III   Martinikerk   Martinitoren  Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook

Foto reportage

martinitoren-2010-10-06.jpg
Martinitoren
op-weg-naar-huis-2010-10-06.jpg
Op weg naar huis
korrebrug-2010-10-06.jpg
Korrebrug
van-starkenborghkanaal-2010-10-06.jpg
Van Starkenborghkanaal
noorderhaven-hoek-van-ameland-2010-10-06.jpg
Noorderhaven: Hoek van Ameland
martinikerk-2010-10-06.jpg
Martinikerk

Meer Reportages